Nukilan Sihat dan Cantik

stay healthy and pretty all the time

Sumber Omega 3 Terbaik dari Omega Guard Shaklee

Sumber Omega 3 Terbaik dari Omega Guard Shaklee

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu lemak yang tidak boleh dikurangkan iaitu asid lemak penting Omega 3. Asid lemak Omega 3 tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan. Jadi, mahu atau tidak, kita perlu mendapatkannya daripada sumber luar seperti supplement.

Ada banyak kajian penyelidikan yang telah diterbitkan untuk menerangkan kebaikan Omega 3 dan ini adalah salah satu daripadanya:

1

Kebaikan asid lemak Omega 3:

  • Penuaan yang sihat sepanjang hayat.
  • Perkembangan janin
  • Fungsi kardiovaskular
  • Baik untuk penghidap Alzheimer

Terdapat dua jenis asid lemak Omega 3 yang utama ialah:

Asid eikosapentaenoik (EPA)

Asid dokosaheksaenoik (DHA)

 

Kak syu kongsikan lagi MANFAAT LAIN OMEGA 3:

Kebaikan untuk ibu mengandung dan anak yang dikandung:

  • Merangsang mood yang baik kepada ibu

  • Menyokong kelahiran matang untuk bayi

  • Mengurangkan risiko alahan

  • Membina otak, mata, dan sistem saraf yang sihat

10

 

Untuk otak:

  • Menambah baik ingatan, fokus, dan perhatian

  • Mengurangkan risiko kemurungan

  • Melindungi daripada demensia dan nyanyuk

da1e3928-5de2-4290-8f8b-66d2deac4035

Untuk jantung:

  • Mengekalkan ritma jantung yang sihat

  • Mengurangkan risiko strok dan sakit jantung

  • Mengawal paras kolestrol dan tekanan darah

e8e4d7eb-668d-48fb-bc92-00b1583306df

Untuk pengawalan berat badan:

  • Meningkatkan komposisi badan

  • Membantu meningkatkan metabolisma dan pembakaran lemak

  • Membina otot

f7d2bb87-e14a-4b3c-999e-ef139f43ca0d

 

Untuk pertahanan badan:

  • Meningkatkan sistem pertahanan badan dengan dengan meningkatkan fungsi sel imun.

f0c8b1e3-32a4-4877-ba84-48c5af72905c

 

Alhamdulillah, banyak sangat manfaat daripada pengambilan Omega 3 ini bagi mereka yang ingin mendapatkan kesihatan yang optimum

Ada banyak jenama supplement Omega 3 di luar sana, tapi di sini kak syu nak kongsikan kelebihan Omega Guard Shaklee.

 

Mengapa PERLU MEMILIH Omega Guard Shaklee?

9

  1. Penyulingan molekul 3 peringkat bagi menyingkirkan logam berat seperti merkuri dan untuk memastikan ketulenan dan kepekatannya.

3d0fc0b1-7bc8-497e-9152-c1da725bd570

2. Kualiti yang terjamin. Minyak ikan bergred farmaseutikal.

60fec7e2-c55f-45ce-bd84-3e2294ddd857

3. Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi.

c6766190-01fd-4e2d-82eb-a0b79515f220

4. Mengandungi 7 spekrtum lengkap asid lemak Omega 3 tulen.

5. Bau dan rasa hanyir yang minimum

6. Diikitiraf oleh Friend of the Sea bagi memastikan bekalan minyak ikan berkualiti yang berterusan tanpa menjejaskan alam sekitar.

 

Jenama apa sekalipun you all pilih untuk supplement Omega 3, pastikan ianya mempunyai ciri-ciri yang baik. Sekiranya tak pasti nak pilih yang mana, boleh pilih sahaja Omega Guard Shakle. Dah confrim confirm terbaik, Insyaallah.

 

Pandangan / Testimoni pengguna Omega Guard Shaklee

This slideshow requires JavaScript.

 

Bagi yang ingin mendapatkan Omega Guard Shaklee ini, boleh whatsapp kak syu di Whatsapp kak syu

Pembelian dengan kak syu boleh dibuat melalui online banking, online transfer, credit card, dan debit card. Begitu juga cara pembayarannya sekiranya ingin membeli terus daripada Shaklee. Boleh klik di sini dan order terus dari Shaklee.

ORDER OMEGA DI SINI

Selepas membeli direct daripada Shaklee pasti kan you all contact kak syu untuk dapatkan FREE GIFT tau !

Harga retail sebotol Omega Guard Shaklee ialah RM 144.43, dan RM 115.54 untuk harga ahli. Kos pos RM 10.60 dan RM 21.20 untuk Sabah dan Sarawak, tidak kira berapa banyak kuantiti yang diorder sekalipun.

Harga ahli untuk semua produk Shaklee adalah 10 hingga 30 peratus lebih murah daripada harga retail. Sila daftar sebagai ahli Shaklee sekiranya ingin mendapatkan harga yang lebih murah.

Boleh whatsapp kak Syu juga untuk kak Syu bantu dalam proses pendaftaran ahli dan terus dapatkan harga murah dari Shaklee.

WhatsApp: Whatsapp kak syu (klik je link ni)

Follow my personal FB @ Syuhaidah Rahmam

Follow my The Walking Beauty Instagram @ thewalkingbeauty_spatraining

 

Bye. Moga bertemu kembali. Insyaallah.

Regards,

Kak Syu 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Saya