Nukilan Sihat dan Cantik

stay healthy and pretty all the time

Peluang Business Shaklee – 3C

Peluang Business Shaklee – 3C

Tajuk hari ini: Peluang business Shaklee – 3C. Jom baca :).

SHAKLEE. Ramai yang pernah dengar nama Shaklee. Ramai juga yang menggunakan produk Shaklee. Dan ramai juga yang tahu dengan Shaklee, kita boleh menjana pendapatan. Dan yang paling best, business dengan Shaklee boleh dijalankan sama ada secara online ataupun offline. Jadi kalau anda kata tiada masa nak keluar rumah, ataupun ada kekangan masa untuk berada di luar, maka boleh jalankan business ini secara online.

Yes ramai yang tahu dengan Shaklee kita boleh jana pendapatan. Tapi belum tentu korang tahu apa yang Shaklee bagi kan. Belum lagi tahu peluang business Shaklee. So hari ni kak syu nak kongsikan apa yang bakal you all dapat sekiranya serius dengan business Shaklee. Nak cerita pasal kelebihan business Shaklee. Orang-orang Shaklee panggil nya sebagai 3C. 3C ni lah yang menyebabkan ramai business leaders yang happy buat business dengan Shaklee dan dalam masa yang sama sanggup bertahan dengan Shaklee walaupun kita faham dalam mehnah business ni ada ups and downs nya.

Ok apa 3C tu? 3C ialah Cash, Car and Conference. Sebelum ni, dalam blog lama kak syu ada juga tulis pasal peluang business Shaklee ni. Tapi tulis pendek je. Boleh tengok sini.

 

CASH.

Cash ni sepatutnya semua orang sedia maklum. Ye la kan. Mana ada buat business yang tiada dapat cash. Kalau buat business tapi tak dapat cash, baik tak payah buat business :). Cash ni nama lainnya profit la ataupun untung. Sebab tu kalau you buat business tapi tak de profit tu bukan business namanya. Bila cakap pasal business mesti ada profit sama ada profit nya besar ataupun kecil.

Dalam Shaklee, cash ni boleh dapat dalam dua cara. Pertamanya dengan cara dapat daripada untung runcit, dan yang keduanya adalah bonus. Dan dalam bonus ada macam-macam bonus. Ada personal bonus, leadership bonus, master coordinator bonus dan banyak lagi la. Tapi untuk posting ni kak syu just tekankan sebagai bonus sahaja. Nanti bila dah join jadi members Shaklee dengan kak syu baru kak syu terangkan in detail ya.

Kita sembang pasal retail profit dulu. Retail profit ni kita akan dapat setiap kali jual produk kepada mereka yang bukan ahli Shaklee. Contohnya ada sorang ni dia nak beli Collagen Shaklee. Harga member untuk collagen ialah RM 238 manakala harga non member pula ialah RM 298. Jadi kat sini kita dah untung RM 60. Cuba bayangkan dalam sebulan kita dapat jual 10 kotak collagen Shaklee ni makanya untung runcit sahaja di sini dah jadi RM 600.

RM 600 ni untung runcit sahaja tau. Belum termasuk lagi bonus Shaklee. Let say kalau korang buat business yang jual collagen sahaja bukan yang under Shaklee, maka you hanya dapat untung RM 600 ni sahaja. Tapi disebabkan you buat business dengan Shaklee, maka Shaklee bagi extra lagi tu. Shaklee bagi bonus.

Dalam Shaklee, setiap produk ada nilai UV nya. UV ni bahasa mudah kita kata point la. Setiap produk ada point dan bonus akan diberikan based on kita punya point tu. Lagi besar point (UV), lagi besar bonus kita.

Ok ni percent bonus dalam Shaklee.

150 UV – 5%

300 UV – 8%

600 UV – 11%

1200 UV – 14%

2000 UV – 17%

2500 UV – 21%

See nampak tak? Lagi besar UV, lagi besar bonusnya. Ok kak syu bagi contoh ya. Macam kes collagen tadi tu. Satu kotak collagen bersamaan dengan 69 UV. jadi 10 kotak collagen menyumbangkan kepada 690 UV. Kalau tengok dalam jadual percentage di atas, 690 UV jatuh kepada 11% bonus bersamaan dengan lebih kurang RM 260 bonus.

Jadinya , bilamana kita berjaya jual 10 kotak collagen dalam bulan itu, maksudnya kita dah boleh dapat cash RM 860. Perrggghhh banyak tu kan. Compare kalau kita tak buat business Shaklee, hanya jual collagen sahaja, maksudnya kita hanya dapat RM 600 instead of RM 860.

Ok ni baru kita cerita pasal retail profit dan bonus based on product (personal bonus). Tak termasuk lagi bilamana kita jadi leader, kita akan dapat leadership bonus. So semakin besar la bonus yang kita akan dapat.

Dah nampak dah salah satu peluang business Shaklee di sini? Ini kelebihan business Shaklee yang tiada pada business runcit yang lain.

 

CAR BONUS.

Apa lagi kelebihan business Shaklee ni? Sebelum tu kak syu nak tanya dulu, bilamana ada orang yang tolong bayarkan kereta kita, apa kita rasa? Mesti happy gilakan kan. Ye la. Daripada kita sendiri yang bayar kereta, baiklah orang tolong bayarkan. Jimat duit. Hehehe. Ish memang pelik kalau ada orang kata tak suka.

Dalam Shaklee, kalau kita berjaya melepasi requirement yang ditetapkan, kita akan dapat car bonus. The best part is, kita hanya perlu lepasi requirement ini sekali sahaja, dan kita akan enjoy car bonus dari Shaklee seumur hidup. Maksudnya, selagi kita teruskan dengan business Shaklee dan terus kembangkan business ini, kita akan selamanya terima car bonus.

Dan nak tahu tak apa lagi yang best? Shaklee bayar car bonus ni dalam bentuk duit, bank in terus ke akaun kita. Shaklee tak bagi dalam bentuk kereta. Kalau kita tengok ada company yang bagi car bonus dalam bentuk kereta kan. Tapi biasanya kalau bagi kereta ni, akan diberi sekali sahaja seumur hidup. Tak ada la maknanya setiap tahun company nak bagi hadiah kereta kepada beribu ribu business leader nya.

Ni yang istimewanya Shaklee. Dia bagi dalam bentuk duit, then suka hati kita lah nak beli kereta jenis apa, warna apa. Terpulang. Tiada sekatan. Contoh kalau kita tengok car bonus kita dalam around RM 2000, so pandai-pandai lah cari kereta yang setiap bulan bayar RM 2000 tu. Eh car bonus ni boleh pergi jauh lagi tau. RM 10 000 pun boleh. Lagi berkembang business kita, lagi besar car bonus yang boleh dapat.

 

CONFERENCE.

Setiap 2 tahun sekali, Shaklee akan adakan global conference di US. Semua business leaders dari seluruh dunia akan datang ke US untuk hadiri conference. Segala perbelanjaan dari tiket flight pergi balik, makan, tempat tinggal semuanya ditanggung Shaklee. Luggage pun diberi sekali tau. Jadi dah tak perlu pening fikir pasal nak buat itinerary, tiket flight, tempat tinggal, etc. Hanya fikir pasal diri sendiri je dan bawa duit untuk shopping :).

Tahun di mana yang Shaklee Malaysia tak bawa ke US, Shaklee Malaysia akan plan trip lain. Ye la kan. Kalau setiap tahun US je boring juga. Kalau yang dah 20 tahun dalam Shaklee, confirm setiap ceruk US tu depa dah hafal kalau setiap tahun kena ke US. So tahun yang tak ke US, Shaklee Malaysia plan trip lain.

Contohnya, untuk tahun ni, tahun 2019, mereka yang memenuhi requirement dan mereka yang layak, internationl trip adalah ke US dan regional trip ke Phuket, Thailand. Untuk tahun depan, international trip ke Switzerland, national trip pula ke Korea. Haaaa best kan.

Cakap pasal Korea kan, meh kak syu nak share sikit gambar masa kak syu pergi Korea dulu. What a lovely country. Yang paling best makan dan makan dan makan. Hehehe.

peluang business shaklee 5

Hambeeekk. Makan selagi boleh. Jirisan restaurant.

peluang business shaklee 3At Nami Island.

Myeondong, Korea

Food street at Myeondong. Makan lagi. Hehe.

 

Owh satu lagi nak cerita. Tiada limit yang Shaklee letakkan untuk bawa berapa orang pun join trip ni dengan kita. Contoh kalau nak bawa diri sendiri, suami, dan 3 orang anak, makanya, boleh bawa semua. Apa yang perlu buat, fight for the ticket. Kalau nak sampai 5 tiket, maka wajiblah menjadi business leader yang aggresif mengembangkan dan memajukan business. So kita yang decide berapa banyak tiket yang nak, and fight for it.

Note: Untuk international trip,ada pilihan untuk ke umrah. Setiap tahun nak pilih trip ke umrah pun boleh.

Ok tu je sharing untuk hari ni. 3C Shaklee ni memang powerful dan merupakan peluang  business yang besar dalam Shaklee. So kalau you all tercari-cari business yang boleh berikan pulangan yang lumayan tapi dalam masa yang sama hanya perlukan modal serendah RM 65 sahaja, boleh contact kak syu untuk registration dan kita akan jalankan perniagaan ni bersama-sama. Insyaallah.

Nak kongsikan juga ni top 10 products dalam Shaklee.


Authorized Shaklee Independent Distributor (1233316).

Authorized Trainer Mobile Spa The Walking Beauty (TWB).

Call / Whatsapp: 010-4031219 https://syuhaidahrahmam.wasap.my/

FB: Syuhaidah Rahmam

IG: thewalkingbeauty_spatraining

2 thoughts on “Peluang Business Shaklee – 3C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WhatsApp Saya